Informatie voor ouders 

U bent op zoek naar flexibele, kleinschalige opvang voor uw kinderen? Dat is precies wat een gastouder van Gastouderbureau Rondomkids kan bieden.

Veilig en huiselijk
Bij een gastouder wordt uw kind opgevangen in een veilige en huiselijke omgeving. U en uw kind hebben te maken met steeds dezelfde professionele verzorger, die veel tijd en aandacht aan uw kind besteedt. Onze gastouders hebben vanzelfsprekend affiniteit met kinderen en doen hun werk met veel plezier. Ze zijn communicatief vaardig en u kunt erop vertrouwen dat het contact met de gastouder plezierig zal zijn. Ook mag u ervan uitgaan dat de gastouder op professionele wijze afspraken met u maakt en deze nakomt.

Wettelijke eisen
De gastouders die bij Gastouderbureau Rondomkids zijn aangesloten voldoen aan alle in de Wet kinderopvang gestelde eisen.  

Enkele voordelen van Rondomkids op een rij:

 • de gastouders die zich bij ons hebben aangesloten bieden professionele kleinschalige kinderopvang in een veilige, huiselijke omgeving
 • Rondomkids rekent relatief lage bureaukosten: vanaf € 35,- per maand per gezin
 • Rondomkids verzorgt de benodigde administratie en facturatie
 • Rondomkids bezoekt elke gastouder minimaal 2 keer per jaar voor een RIE en een voortgangsgesprek. Eventuele risico’s op het gebied van veiligheid en hygiëne worden in kaart gebracht. De eventuele afspraken die daarbij worden gemaakt verwerkt Rondomkids in een actieplan dat indien nodig met u wordt besproken
 • We evalueren elk jaar de ontwikkelingen met u en horen graag uw ervaringen!

  Toeslag en registratienummer

  Iedere kinderopvangvoorziening staat met een eigen nummer geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK).
  Het registratienummer van Gastouderbureau Rondomkids is 590127809.

  Bij het aanvragen van de kinderopvangtoeslag dient u het registratienummer van uw gastouder in te vullen op de toeslagen pagina van de belastingdienst.

  Ouders die kiezen voor gastouderopvang komen alleen voor deze toeslag in aanmerking als ze gebruikmaken van een in het Landelijk Register Kinderopvang geregistreerde voorziening.

  Met deze rekentool kunt u zelf de hoogte van de toeslag berekenen.

  Informatie voor ouders 

  1. U heeft een gastouder gevonden die al geregistreerd is in het Landelijk Register kinderopvang.

  Wanneer u wilt dat uw kind bij deze in het LRK geregistreerde gastouder wordt opgevangen kunt u een afspraak maken voor een intake en kennismaking bij de gastouder thuis. In dit gesprek kunt u aan de gastouder alle wensen aangeven die u hebt bij de opvang van uw kind.

  De gastouder vertelt u over haar werkwijze en waar zij bij de opvang waarde aan hecht.  Bent u allebei enthousiast over een samenwerking? Vul dan hier het inschrijfformulier voor Rondomkids in!

  Rondomkids zal daarna zo snel mogelijk contact met u opnemen voor een telefonische intake. We gaan dan graag met u om de tafel alle afspraken met u door te nemen en de contracten te ondertekenen. Hierna kan de opvang van uw kind beginnen!

  2. U heeft nog geen geschikte gastouder gevonden.

  U kunt zelf in het Landelijk Register Kinderopvang kijken of u er een geschikte gastouder kunt vinden. In dit register kunt u zoeken op postcode. 

  Naast het LRK zijn er ook verschillende andere websites waarop gastouders profiel kunnen aanmaken en opvang kunnen aanbieden.

  U kunt ook contact opnemen met Rondomkids, Onze gastouders hebben soms nog een plekje vrij voor een extra kindje.

   

  3. U heeft een gastouder gevonden, maar wilt dat de opvang plaats vindt in uw eigen huis, dan kunt u een afspraak maken met deze gastouder voor een kennismaking in uw eigen huis.

  Dan kunt u de gastouder bij u thuis uitnodigen voor een kennismaking.
  Met de gastouder kunt u afspraken maken over de opvang en ook over mogelijk licht huishoudelijk werk dat u graag door haar zou laten doen. Het staat u bijvoorbeeld vrij samen af te spreken dat zij voor de lunch of het avondeten van uw kind zorgt of wat boodschapjes doet voor uw gezin.

  Wanneer u graag met elkaar verder wilt, kunt u zich allebei bij Rondomkids inschrijven. 

  Rondomkids zal hierna contact met u opnemen voor een telefonische intake. We maken dan  met de gastouder een afspraak voor een kennismakingsgesprek bij u thuis.                    

  Wanneer een gastouder bij u thuis voor uw kind zorgt wordt uw huis een kinderopvang locatie. Dat betekent dat uw huis moet voldoen aan de voor kinderopvang wettelijke eisen. Samen met Rondomkids wordt er aan de hand van een checklist (RIE) eventueel een plan van aanpak gemaakt om ervoor te zorgen dat uw huis aan deze eisen voldoet. Een van de eisen is bijvoorbeeld dat er op elke verdieping een brandmelder hangt.

  Rondomkids zorgt ervoor dat de aanvraag voor registratie in het LRK ingediend wordt bij uw gemeente. Uw gemeente zal de GGD uit de regio daarna de opdracht geven om uw huis samen met de  gastouder te inspecteren.

  Sommige gemeentes heffen leges voor de inschrijving van een locatie in het LRK.
  De kosten dienen te worden betaald door de ouder die de opvang wenst.
  Rondomkids zal bij de betreffende gemeente de legeskosten opvragen en u hierover informeren.  

  Als de gastouder de kinderen opvangt bij u thuis, maakt zij gebruik van de Regeling; Dienst Verlening aan Huis.

  De  gastouder die bij u thuis kinderopvang biedt heeft recht op:

  • tenminste € 13,27 per uur aan loon (minimum uurloon 2024 bij een 36 urige werkweek). De hoogte van de bijdrage dient voorafgaand aan de start van de opvang overeengekomen te worden met de ouders die kinderopvang wensen
  • een vakantietoeslag van 8%. Dit bedrag mag eenmalig overgemaakt worden voordat de vakantie begint, maar kan ook worden verrekend met het overeengekomen uurloon
  • doorbetaling tijdens vakantie. Wie bijvoorbeeld 2 uur per week werkt heeft na een jaar recht op 4 maal 2 uur doorbetaalde vakantie
  • maximaal 6 weken doorbetaling van loon bij ziekte (eventueel met twee wachtdagen). Dit bedrag is minstens 70% van het minimumloon
  • verlof volgens de Wet arbeid en zorg
  • een veilige en gezonde werkomgeving. U als ouder bent hiervoor op grond van de Arbowet verantwoordelijk voor

   Om van deze regeling gebruik te mogen maken mag de gastouder die de kinderen opvangt niet meer dan 3 dagen per week voor uw kind zorgen. Wanneer zij uw kind vaker (ongeacht het aantal uur per dag) opvangt bent u volgens de wet werkgever.

   Rondomkids informeert u graag over de mogelijkheden.

   Tot slot wijzen we u erop dat de Regeling Dienstverlening aan Huis niet gebruikt mag worden wanneer de gastouder zzp-er of  familie van u is.